marți, 14 octombrie 2014

Epilarea, subiect tabu

Ați văzut filmul "Mrs. Doubtfire"? Personajul lui Robin Williams, deghizat într-o doamnă simpatică și respectabilă cu experiență în educarea copiilor, se angajează ca bonă în fosta lui locuință. Aflat în divorț cu mama copiilor și copleșit de dor, bărbatul găsește această modalitate inedită de a rămâne în sânul familiei. Dacă nu ați văzut filmul, vi-l recomand. E vesel și emoționant. Dacă l-ați văzut, vă amintiți cu siguranță scena din autobuz. Bărbatului îmbrăcat și machiat ca o femeie i-a scăpat un detaliu important: femeile se epilează. Șoferul autobuzului, care de când îl văzuse (sau o văzuse), îi făcea ochi dulci, nu pierde ocazia, după ce îi vede părul de pe picior, să-i declare că i-au plăcut întotdeauna femeile naturale. Da, e și ăsta un punct de vedere! Idealul de frumusețe actual exclude însă pilozitatea pe picioare la femei. În zilele noastre, o femeie nu va fi considerată niciodată îngrijită dacă are păr acolo unde nimeni nu se așteaptă să aibă. Excesul de păr de pe corp e considerat masculin, de aceea vedem foarte rar sau nu vedem niciodată o femeie cu păr pe picioare, la subraț sau cu păr des pe brațe. Așa că noi, femeile din ziua de azi, trebuie să ne conformăm și să descoperim, pe propria piele, ce metodă de epilare ni e potrivește. Pielea e diferită pentru fiecare parte a corpului în parte, așa că încercând învățăm, treptat, ce ni se potrivește și cum putem folosi cât mai bine fiecare metodă de epilat. În cele ce urmează voi vorbi despre mine. Da, voi aborda acest subiect destul de personal despre care nu vorbim niciodată, ca și cum părul ne-ar crește doar acolo unde dorim, adică pe cap!

Cel mai frecvent folosesc ceara de epilat tradițională refolosibilă. Cred că este cea mai cunoscută metodă de epilat. Și nu, nu este chiar atât de dureroasă! După ce partea corpului tratată astfel se obișnuiește cu procesul, senzația nici nu va mai putea fi numită durere. În primul rând, folosesc ceara tradițională pentru mustață, și o folosesc destul de des, cam o dată pe săptămână. Pielea nu mi roșește, nu simt durere, iar puful e îndepărtat în totalitate. Încălzind-o ajung la consistența pe care am nevoie pentru fiecare parte a corpului. Pentru mustață ceara trebuie să fie mai lichidă, în timp ce pentru axilă trebuie să fie mai groasă. În plus, la axilă trebuie aplicată într-un strat mai gros, pentru că firul de păr este puternic și pielea e mai sensibilă decât în alte locuri. Stratul de ceară pe care l-am aplicat în direcția creșterii firului de păr va fi dezlipit din direcția opusă numai după ce s-a întărit bine, ca să fiu sigură că nu mai rămâne nici un fir de păr pe piele. Am observat că e mai bine ca mișcarea de dezlipire să nu fie exagerat de bruscă, pentru că altfel pielea are tendința să se irite.


Am ajuns la zona al cărei epilat ocupă cel mai mult timp: picioarele. Și aici părul meu este lung și sănătos, și de cele mai multe ori scap de el cu ceară tradițională refolosibilă sau cu aparatul de epilat electric. Acesta smulge părul, ca și ceara, așa că nu trebuie să repet procedura foarte frecvent. Pentru brațe folosesc doar aparatul electric, pentru că e foarte rapid, iar pielea mea e prea sensibilă pentru ceara tradițională.

După cum vedeți, metodele de epilare pe care le folosesc nu sunt complicate. Fac parte din rutină, dar dacă aș putea să renunț la ele aș face-o fără regrete și aș alege epilatul definitiv acasă. Da, există așa ceva! E vorba de un aparat care se numește Epilator IPL Silk'n Glide care are dimensiunile unui epilator electric, dar e cu totul altceva pentru că îndepărtează definitiv părul prin lumina pulsată. E foarte rapid și ușor de folosit, iar prețul nu este nici pe departe atât de mare pe cât ne-am fi așteptat. Cu siguranță e o investiție foarte bună. În plus, dispozitivul nu poate afecta sănătatea pielii în nici un fel, nici pe termen lung, nici pe termen scurt. Senzorul de culoare face imposibilă utilizarea aparatului de către persoanele cu tenul foarte închis, mai exact, de către femeile sau bărbații de culoare. În rest, puteți să-l folosiți fără grijă chiar și după expunerea la soare. Un alt mare avantaj este că este construit în așa fel încât să protejeze ochii și acționează doar când "simte" atingerea pielii. Eu una văd numai avantaje, așa că dacă nu reușesc să mi-l achiziționez singură până la Crăciun, o să-l rog pe Moș Crăciun să mi-l lase sub brad.

Vă doresc ca pielea voastră fină să vă aducă mângâieri pe care să nu le uitați vreodată și atingeri electrizante!

Acest articol participă la SuperBlog 2014.

Un comentariu:

  1. Buna,

    Ma numesc Bitu Mihai si vreau sa te anunt ca au inceput inscrierile pentru concursul organizat de Mediapress Advertising SRL cu premii in valoare de 900 euro ( Locul 1 – 500 euro, Locul 2 – 300 euro, Locul 3 – 100 euro) si am fi onorati sa te numeri printer participantii la concursul nostru.

    In data de 10 decembrie vom da startul pentru publicarea de articole, asa ca nu mai este mult timp in care sa te poti inscrie la concurs.

    Pentru ati putea creea cont, trebuie sa intri pe www.bloghub.ro , platforma dezvoltata de noi pentru a putea organiza concursuri pentru bloggeri cat mai corect si cu o jurizare cat mai transparenta.

    Te asteptam sa te inscrii !

    Multumim !

    Bitu Mihai,
    SEO - Mediapress Advertising

    RăspundețiȘtergere